Марокко стиліндегі тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауықтар 350, асқабақ 300, тәтті алмалар 100, сары май 40, картоп 100, пияз 20, ұн 10, кілегей 30, сорпа 100, түйіршіктелген қант 10, ұнтақталған қызыл бұрыш 0,3, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тауық ұшаларын бөліктерге бөліп, майда қызарғанша қызарғанша қуырады. Бұрын қайнаған сумен күйдірілген және кептірілген тілімдерге кесілген пияз сол майға жіберіледі. Ұн, ұнтақталған қызыл бұрыш және тұз қосып, бәрін кастрюльге салыңыз, үстіне сорпа немесе жылы су құйыңыз, етті салып, баяу отта қайнатыңыз. Асқабақтың жоғарғы үштен бір бөлігі қақпақ түрінде кесіліп, тұқымдары алынып тасталады, түйіршіктелген қант құйылады және асқабақ пеште пісіріледі. Содан кейін асқабақтың кесілген жоғарғы жағы қабығынан тазартылады және орман жаңғағының көлеміндей ойықпен кішкене шарлар алынады. Сол шарлар алма мен картоптан алынады, оларды жұмсақ болғанша маймен қосып, дәміне қарай тұздайды. Алманың қалған бөлігі тауыққа қосылады, тауық дайын болған кезде кілегей құйылады, тағы 10-15 минут қайнатылады және оттан алынады. Пісірілген асқабаққа дайын тауық еті мен бұқтырылған асқабақ, картоп және алма шарларының бөліктері салынады, тауық қайнатылған тұздықпен құйылады және ақжелкенге себіледі. (Пісірілген асқабақты ыдысқа бос қояды, содан кейін деформацияланбауы үшін толтырады)