Венгр тілінде гуляш (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 100, пияз 50, қызыл бұрыш 2, картоп 100, қызанақ 30 немесе томат пастасы 10, су 400, "Чипетке": ұн 40, жұмыртқа 1/4 дана., тұз
Сипаттамасы Кәстрөлде аздап майды қыздырады да, оған ұсақталған пиязды қызарғанша қуырады. Содан кейін кесектерге кесілген, тұз бен қызыл бұрыш (Паприка) себілген ет сол жерге түсіріледі, баяу отта бірнеше минут аздап қуырылады, содан кейін аздап су қосып қайнатылады. Ет дерлік дайын болған кезде, туралған картоп кастрюльге құйылады, су, қызанақ қосылады және толық дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсетер алдында тұшпара түрінде бөлек пісірілген қамыр гуляшқа салынады - "Чипет" деп аталады.