Қаймақ тұздығындағы ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет - 500 г. қаймақ - 100 г. майонез - 2 ас қасық. кетчуп дәмдеуіш тұзы
Сипаттамасы Етті (ең жақсысы сиыр етін) ұсақтап турап, табада майға дайын болғанға дейін қуырыңыз. Еттің күйіп кетуіне жол бермеу үшін кейде (өте мұқият) табаға аздап су құйып отыру керек. Ыстық, суды ескеріңіз, әйтпесе ет қатып қалады. Ет пісіп жатқанда, сіз тұздықты жасай аласыз: бір жерде қаймақтың 4 бөлігі, майонездің 1 бөлігі, кішкене кетчуп және майдалап туралған маринадталған қияр. Мұның бәрін араластырып, аздап тұздап қойыңыз. Содан кейін етті тұздап, дәмдеуіштерді қосып, тұздықпен жауып, жұмсақ отта қақпақ астында толық дайын болғанға дейін қуырыңыз.