Пісірілген картоп қосылған үй стиліндегі бифштекс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер 1 кг сиыр еті, 1,5 картоп, 35 г май, 40 г сары май, 1 лавр жапырағы, 2-3 бұршақ хош иісті бұрыш, 25 г аскөк немесе 50 г жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті (кесек, жамбас, от шұңқыры, үстіңгі жауырын бөлігі) жуыңыз, кептіріңіз, сүйектерді, сіңірлерді және қабықшаларды кесіңіз. Етті талшықтар бойымен қалыңдығы 1 - 1,5 см бірдей кесектерге кесіңіз, оларды шайқаңыз, тұздап, екі жағынан ыстық табада маймен қуырыңыз да, терең кастрюльге немесе кастрюльге салыңыз. Босатылған табаға аздап су құйыңыз, жабысқан шырын ұйығыштарын сүртіңіз, бәрін қайнатыңыз және етке құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, етті дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұқтыруды бастағаннан кейін 40 - 50 минуттан кейін лавр жапырағы мен хош иісті бұрыш бұршағын қосыңыз. Картопты тазалап, қайнаған тұзды суға салып, қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында дайын стейктерді табақтарға салыңыз, үстіне тұз қосылған шырын құйыңыз, картопты қасына қойыңыз, үстіне еріген сары май құйып, аскөк себіңіз. Бүйір жағында қайнатылғанның орнына қуырылған картопты, сондай-ақ қайнатылған макарон немесе кеспені беруге болады.