Қоян қуырылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоян (тұтас), 100 г май, 2 ас қасық. қаймақ қасықтары, 100 г бекон, 50 г май, 1-2 дана. сәбіз, 2 дана. ақжелкен тамыры, 1 пияз, тұз, дәмдеуіштер, шөптер.
Сипаттамасы Қуырылған қоян Дайындалған қоян ұшасын шошқа майымен майлаңыз. Майланған қоянды маймен майланған пісірме табаққа салыңыз, қоянды тұздап, қаймақпен майлаңыз, 200-225 ° C температурада пешке салыңыз да, дайын болғанға дейін қуырыңыз, мезгіл-мезгіл босатылған шырындар мен майларды құйыңыз. Алтын қыртысы пайда болған кезде туралған сәбізді, ақжелкенді, пиязды қосыңыз. Дайын қоянды кесектерге бөліп, оларды терең кастрюльге салыңыз. Қуырғаннан кейін қалған шырын мен майға кішкене сорпаны құйыңыз, қайнатыңыз, ағызыңыз, майды алыңыз, қуырылған қоянның туралған бөліктерінің 1/3 бөлігін шырынмен құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және ыстық күйде сақтаңыз. Қоянға арналған гарнирге қуырылған картоп немесе көкөніс гарнирін беруге болады. Қоянға қызмет еткен кезде ет шырынын құйып, туралған шөптерге себіңіз.