Вена шницелі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер Нан үгіндісінде қуырылған бұзау шницелі Құрамы (4 порция үшін): Жаңа бұзау немесе шошқа еті - 720 г, Дәміне қарай тұз, Жұмыртқа - 2 дана., Ұн - 100 г, Нан үгіндісі - 150 г, Шошқа майы немесе май - 250 г, Лимон -1 дана.
Сипаттамасы Дайындау: 1. Етті талшықтарға қарсы қалыңдығы 5 см, әрқайсысының салмағы 180 г болатын 4 шницельге бөліңіз.Алынған шницельдерді шайыңыз, құрғатыңыз, қатты ұрмаңыз және тұз қосыңыз. 2. Табаққа 2 жұмыртқаны ұрып, ұн мен нан үгіндісімен бөлек 2 табақ дайындаңыз. 3. Шницельдерді ұнға салыңыз, оларды аздап шайқаңыз және жұмыртқаға батырыңыз. Тамшылауды тоқтатқаннан кейін шницельдерді нанға салыңыз. 4. Табада шошқа майын немесе майды қыздырыңыз. Егер май дымқыл шанышқымен жанасқан кезде ысқырып кетсе, онда қуыруды бастауға болады. Шницельдерді табаның ортасына бір-біріне тиіп кетпес үшін қойыңыз. Бір немесе екі шницельді, әр жағын 4 минут, алтын сары түске дейін қуырған дұрыс. Аударған кезде етті тесіп алмауға тырысыңыз. Шницельдер біркелкі қуырылуы үшін табаны мезгіл -мезгіл шайқаңыз. 5. Лимондарды қайнаған сумен шайыңыз, сүртіңіз және 4 бөлікке кесіңіз. 6. Дайын шницельдерді майды ағызу үшін ас үй қағазына салыңыз. Шницельдерді лимон кесектерімен бірге қыздырылған табаққа салыңыз. Шницельдерді қолданар алдында лимон шырынын себіңіз.