Шошқа етінен жасалған рулеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 300 г майсыз шошқа еті, 2 ас қасық. соя соусының қасықтары, 1 үлкен пияз сабағы, 2 жасыл болгар бұрышы, 2 сәбіз, 1 түйір сарымсақ, 3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 10 г ұн, тұз, ақжелкен, 2 тұздалған қияр, сорпа.
Сипаттамасы Шницельдерді жақсылап ұрып, соя тұздығымен жағыңыз. Пияз, тәтті бұрыш, пісірілген сәбізді жұқа тілімдерге кесіңіз. Сарымсақты үккіштен өткізіп, көкөністерге, тұзға қосыңыз. Көкөністердің дайындалған қоспасының жартысымен ет кесектерін жайып, оларды ораммен орап, арнайы инемен бекітіңіз. Табаға немесе кастрюльге 2 ас қасық құйыңыз. өсімдік майының қасықтары, оны қыздырыңыз және етті барлық жағынан қуырыңыз. Содан кейін етке 100 г сорпа немесе ыстық су қосып, пештің қақпағы астында 1 сағат бойы қатты отта қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл кастрюльге аздап су құйыңыз. Қалған майды табаға құйыңыз, қыздырыңыз, оған қалған көкөністерді салыңыз да, қақпақ астында шамамен 8 минут қайнатыңыз. Дайын орамдарды алып тастаңыз, тұздыққа ұн, сорпа қосып, жақсылап қайнатыңыз. Көкөністерді табаққа, олардың үстіне ет салып, үстіне тұздық құйыңыз. Ақжелкенмен, тұздалған қиярмен безендіріңіз, қайнатылған картоппен бірге қызмет етіңіз.