Бордо стиліндегі шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 750 г шошқа еті (жотаның бөлігі), 50 г сары май немесе шошқа майы, 1/4 л сорпа, 1/2 л құрғақ ақ шарап, шөптер, қалампыр қосылған пияз.
Сипаттамасы (тағамдар: французша) Сары майды қалың қабырғалы кастрюльге қыздырыңыз, оған шошқа етінің бір бөлігін қуырыңыз. Сорпа мен шарапты құйыңыз, қалампырмен туралған пиязды, шөптерді, тұзды, бұрышты қосыңыз, қақпақпен жабыңыз және баяу отта 2,5 сағат қайнатыңыз, мезгіл -мезгіл етті айналдырыңыз. Етті табаққа салыңыз да, жылы жерге қойыңыз. Қалған сұйықтықты жоғары температурада 12-15 минут қайнатыңыз. Алынған тұздықты тұздық ыдысында бөлек қызмет етіңіз. Бұл тағамға каштан немесе жасымық пюресі қосылады.