Тұздық қосылған үрмелі шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шошқа еті 1 кг, мадейра 1/3 кесе, 3% сірке суы 1/3 кесе, тұз, бұрыш бұрышы, лавр жапырағы, сары май 50 г. Тұздық үшін: 1 кесе қара өрік, 3-4 тілім бидай целлюлозасы, 1/2 шай қасық даршын, 1/3 кесе сүт, 1 ас қасық қант.
Сипаттамасы Етті 8-10 бөлікке бөліп, ағаш балғамен ұрып, тұздап, маймен бірге табаға аздап қуырыңыз. Етті түбі кең кастрюльге салыңыз, бір стақан қайнаған суға, мадейраға, сірке суына құйыңыз, бұрыш, лавр жапырағын қосыңыз, қақпақпен жабыңыз және орташа отта қайнатыңыз, мезгіл -мезгіл кесектерді бұраңыз. Шошқа еті бұқтырылып жатқанда, тұздыққа гарнир дайындаңыз: қара өрікті жұмсақ болғанша қайнатыңыз, оны сүйектен босатыңыз және електен сүртіңіз. Нанды сүтке жібітіп, оны қара өрікпен араластырыңыз. Ұнтақталған даршын, түйіршіктелген қант қосыңыз. Шошқа еті дайын болған кезде, бұқтырылған шырынмен (1 1/2 - 2 кесе) тұздыққа арналған гарнирді сұйылтыңыз және бәрін қайнатыңыз. Шошқа етінің кесектері шықты- табаққа салып тұрыңыз, үстіне тұздық құйыңыз, кез келген көкөніс гарнирімен бірге қызмет етіңіз.