Ананас қосылған тамаринд соусындағы үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1. Үйректі 1-3. 2. 1 тармақтарда сипатталғандай етіп дайындаңыз.л тамариндтерді 4 ас қасықпен араластырыңыз.л пальма қантына немесе қоңыр қантқа және 3 ас қасыққа.л балық тұздығына салып, кастрюльге 2 минут қайнатыңыз. 3. 15 түйір сарымсақ пен 5 пиязды белдеулеріне турап, оларды пиязшықта (вок) немесе өсімдік майына арналған табада қуырыңыз. Тамаринд соусын қосыңыз және қыздырыңыз. Содан кейін үйректің төс еті мен ананас кесектерін қосып, қыздырыңыз.
Сипаттамасы 2 үйректің төс еті 8 кішкене немесе орташа пияз 10 түйір сарымсақ 300 гр тай стиліндегі дайын тамаринд соусы (мысалы, Лободан - www.lobo.co.th/thaisauce.htm ) 1 кішкене банка ананас кесектерін Төс етін жуып, құрғатыңыз. Ені шамамен 1-2 см жолақтарға кесіңіз. Пияз мен сарымсақты аршып, жұқа жолақтарға кесіңіз. Ананастардан сұйықтықты төгіп тастаңыз. Төсектерді жуыңыз және сулаңыз. Ені шамамен 1-2 см жолақтарға кесіңіз. Пияз мен сарымсақты аршып, жұқа жолақтарға кесіңіз. Етті терісін төмен қаратып, табада қатты отта қуырыңыз, майдың барлығы дерлік шыққанша және терісі ашық қоңыр түске айналғанша. Бұл кем дегенде 10 минутты алады. Содан кейін отты азайтыңыз, етті бұраңыз және екінші жағынан бірдей түске дейін қуырыңыз. Үйректі табадан алыңыз да, майды алыңыз, шамамен бір ас қасық қалдырыңыз. Майдың қалған бөлігінде пияз мен сарымсақты қуырыңыз. Тамаринд соусын қосыңыз және қыздырыңыз. Етті тұздыққа табаға салыңыз, ананас қосыңыз және мүмкін тұз бен бұрыш қосыңыз. Егер дайын тамаринд тұздығы болмаса, оны өзіңіз дайындауға болады: