Тамаринд соусындағы үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1. Үйректі 1-3. 2. 1 тармақтарда сипатталғандай етіп дайындаңыз.л тамариндтерді 4 ас қасықпен араластырыңыз.л пальма қантына немесе қоңыр қантқа және 3 ас қасыққа.л балық тұздығына салып, кастрюльге 2 минут қайнатыңыз. 3. 15 түйір сарымсақ пен 5 пиязды белдеулеріне турап, оларды пиязшықта (вок) немесе өсімдік майына арналған табада қуырыңыз. Тамаринд соусын қосыңызжәне қыздырыңыз. Содан кейін үйректің төс етінің бөліктерін қосыңыз.
Сипаттамасы 4 порция үшін 2 үйрек төсі 8 кішкене немесе орташа пияз 10 түйір сарымсақ 300 гр тай стиліндегі дайын тамаринд соусы (мысалы, Лободан) Төсектерді жуып, жібітіңіз. Ені шамамен 1-2 см жолақтарға кесіңіз. Пияз мен сарымсақты аршып, жұқа жолақтарға кесіңіз. Етті терісін төмен қаратып, табада жоғары отта, майдың барлығы дерлік шыққанша және терісі ашық қоңыр түске айналғанша пісіріңіз. Бұл кем дегенде 10 минутты алады. Содан кейін отты азайтыңыз, етті бұраңыз және екінші жағынан бірдей түске дейін қуырыңыз. Үйректі жұлдызқұрттардан алып тастап, майды алып тастаңыз, шамамен бір ас қасық қалдырыңыз. Майдың қалған бөлігінде пияз мен сарымсақты қуырыңыз. Тамаринд соусын қосыңыз және қыздырыңыз. Етті қайтадан табаға салып, тұздыққа салып, мүмкін тұз бен бұрыш себіңіз. Егер дайын тамаринд тұздығы болмаса, оны өзіңіз дайындауға болады: