Стифадо
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг қоян, жас қозы немесе жұмсақ жас сиыр еті (артқы жағы), 1 кг ұсақ пияз, 800 г қызанақ, 5 түйір сарымсақ, 8 ас қасық.л зәйтүн майы, 2 ас қасық сірке суы, тұз, қара бұрыш * ұнтақталған және тұтас, 2 лавр жапырағы, 0,5 ас қасық.л ұнтақталған кориандр, 2 түйір даршын, 1 апельсин.
Сипаттамасы Грек тағамдары бізге бұл тағамды ұсынады. Егер сіз қонақтарды күтсеңіз, стифадо үстеліңізді безендіреді. Етті ірі кесектерге кесіңіз, қабығы аршылған және сақталған қызанақты, 4 бөлікке кесілген апельсинді, өсімдік майын, тұзды, бұрышты, сірке суын, барлық дәмдеуіштерді (сарымсақ тілімдерінен қабығын алып тастамаңыз) қосып, баяу отта тығыз жабылған қақпақ астында баяу қайнатыңыз. . Шамамен бір сағаттан кейін тазартылған пиязды қосып, қайтадан шамамен бір сағат қайнатыңыз. Содан кейін дайын тағамнан бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, сарымсақ пен даршынды алып тастап, бір жағына ет, екінші жағына * пияз салып қызмет етіңіз (оларды құлап кетпес үшін, бірақ бүтін күйінде қалуы үшін абайлап алып тастау керек). Соңында, стифадоны кесілген апельсиннің *гүлімен* безендіріңіз. Сифадоға ақ нан мен ақ шарап беріледі.