Тауық етінен жасалған сациви (тағамдар: Грузин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тағамды дайындау үшін сізге қажет: тауық еті - 1 дана. (шамамен 1,5 кг), тауық сорпасы, жаңғақ (аршылған) - 500 г, кептірілген кинза - 2 шай қасық, шафран - 1/2 шай қасық, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1 шай қасық, сарымсақ - 3 түйір, пияз - 1 кішкене пияз, жұмыртқа (сарысы) - 3 дана., тұз, ұнтақталған даршын, қалампыр - дәміне қарай, шарап сірке суы - 1/2 ас қасық.
Сипаттамасы Тауықты шайыңыз, сумен жабыңыз (шамамен 2 л) және орташа отта шамамен 50-60 минут қайнатыңыз. Содан кейін тауықты төс жағын төмен қаратып пісірме табаққа салыңыз да, дайын болғанға дейін пеште қуырыңыз, мезгіл-мезгіл пайда болған шырындарды құйыңыз. Тауықты кішкене кесектерге кесіңіз, сүйектерді қалауыңыз бойынша қалдырыңыз немесе алып тастаңыз. Аршылған жаңғақтарды процессорда ұнтақтаңыз немесе ерітіндіде езіңіз. Жаңғақтарды ет тартқыштан өткізуге кеңес бермейміз, өйткені жаңғақтардың жағымсыз дәмі бар. Жаңғақтарға ұсақталған сарымсақ, шафран, кептірілген кинза, қызыл бұрыш және қалауыңыз бойынша ұсақталған қалампыр мен даршын қосыңыз. Барлығын араластырыңыз. Жаңғақтарға жұмыртқаның сарысын қосып, жақсылап илеңіз. Пиязды өте ұсақтап тураңыз, сонымен қатар жаңғақтармен араластырыңыз. Қалың қаймақ консистенциясының біртекті суспензиясын алу үшін жеткілікті мөлшерде салқындатылған сорпаны құйыңыз. Алынған суспензияны електен 3-4 рет сүртіңіз, нәтижесінде сіз жеткілікті сұйық жаңғақ массасын аласыз. Қалған қатты бөлшектерді тастауға болады, өйткені әрі қарай олар сізге қажет болмайды. Кәстрөлді тұздықпен бірге отқа қойыңыз және тұздықтың бетінде алғашқы көпіршіктер пайда бола салысымен оттан алыңыз. Осы кезде тауық етінің бөліктерін кастрюльге салыңыз, араластырыңыз және суытыңыз, содан кейін дәміне қарай сірке суы мен тұзды қосыңыз. Сірке суын ыстық тұздыққа құймаңыз, себебі ол қарайып кетуі мүмкін. Сацивиді үстелге салқын, ақ нан, қызыл шарап және жаңа піскен шөптермен бірге ұсыныңыз.