Нағыз украиндық борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты180 минут
Өнімдер Ет (жақсырақ 1/3 - шошқа еті, 2/3 - сиыр еті, бірақ сіз тек сүйекпен таңдай аласыз), 6 дана. картоп, 1 дана. пияз, 2 дана. сәбіз, ақжелкен (ақ тамыр, ақжелкен тамыры), 0,5 кесе қызанақ, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 ас қасық. қант қасық, 400 г қырыққабат, 1/2 қызылша, шөптер, 2 дана. ащы бұрыш (хош иіс үшін), 4 дана. бұршақ бұрышы, лавр жапырағы, 1 тәтті бұрыш және дәміне қарай тұз дәміне қарай.
Сипаттамасы 1.Сорпадан бастау. Етті суық суға батырыңыз, оны бірден тұздай аласыз. 2 сағат пісіріңіз. Үгітілген қызылшаны сорпаға құйыңыз (егер бар болса, онда борщ деп аталатыны жақсы, ол мәрмәр тәрізді, қызыл және ақ түсті). Ол сәл жарқыраған кезде, бүкіл пиязды лақтырыңыз, шамамен 20 минут пісіріңіз. 2.Қуыруды дайындаңыз. Ол үшін ақжелкен мен ақжелкеннің тамырларын шамамен бірдей мөлшерде үккіштен өткізіңіз (әрқайсысы екіден болуы мүмкін), пиязды ұсақтап тураңыз. Мұның бәрін араластырыңыз және өсімдік майына қайнатыңыз. Содан кейін аздап сумен сұйылтылған қызанақ немесе томат пастасын алыңыз, оған 1-2 ас қасық қант қосыңыз (бұл кастрөлдің көлемі 4-5 литр болған жағдайда). Қызанақты тамыры бар табаға құйып, тағы 7-10 минут қуырыңыз, тек сұйықтықты қатты буландырмаңыз. 3.Картоп. Сорпаға туралған картопты қалауыңыз бойынша сорпаға салу керек. Бұл қуыруды сорпаға салмас бұрын жасалуы керек, өйткені қызанақ қышқылы картоптың пісуін баяулатады. 4.Картоп дерлік дайын болғаннан кейін, қуыруды сол жерге салыңыз. Ми ноқат 5 піссін. 5.Бұрыш бұршағын, лавр жапырағын және ащы бұрышты лақтырыңыз (тек міндетті түрде тұтас, ол тек хош иіске арналған) 6.Жасылдар. Бұл соңғы кезең. Туралған қырыққабатты, майдалап туралған болгар бұрышын және туралған көктерді кастрюльге салыңыз. Осыдан кейін, кастрюльді қақпақпен жауып, 3-4 минуттан кейін оттықты өшіріңіз. Дайындау уақыты 180 мин.