Борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Украиндық борщтың басты айырмашылығы - ол шошқа сорпасында немесе шошқа етінің 2/3 бөлігі +сиыр етінің 1/3 бөлігінде дайындалады.
Сипаттамасы Сорпаны тамыр, пияз және т.б. қосып, шамамен 2 сағат қайнатыңыз. Содан кейін, ет алынып тасталады және оны бөлшектеуге болатындай етіп салқындатылады (сүйектерден, сіңірлерден бөлінеді). Содан кейін ол тез дайындалады. Аздап қайнап жатқан сорпаға үгітілген жаңа піскен қызанақты салыңыз - қызанақты екіге бөліп, үккішке салыңыз, сонда терісі қолында қалады. Жақсы жағынан, сізге көп қызанақ қажет, шамамен бір килограмм немесе одан да көп нәрсе. Қыста қызанақты өз шырынында және осы шырынмен бірге пайдалануға болады. Содан кейін біз картопты саламыз, айтпақшы, айырмашылығы, украиндық борщта картоптың үлкен бөліктері жақсы, яғни. орташа картоп екіге бөлінеді. Картопты қызанақтан кейін қою керек, өйткені ол қызғылт түске боялуы керек... Қызанақ пен картоп қосылған сорпа қайнағаннан кейін майдалап туралған қырыққабатты құйыңыз. Сонымен қатар, кішкене қызылша аздап бұқтырылады (украин борщында қызылша әдеттегіден әлдеқайда аз орналастырылады). Кәстрөлде қайтадан қайнағандай - қызылшаны түсіреміз. Тағы да, сол табада пияз бен сәбізді қуырамыз / бұқтырамыз. Борщта бұл сұлулық. Пісірудің барлық уақытында сіз етті бөлшектеуге үлгеруіңіз керек, оны шөптермен (ақжелкен, аскөк) бірге борщқа құйыңыз. Борщты кассадан шықпай-ақ, олар айтқандай пісіру керек. Қайнауға жол бермеу керек, әйтпесе картоп құлап кетеді, ал қырыққабат қытырлақ болмайды. Өнімдердің келесі бөлігін қайнағаннан кейін дереу енгізу керек. Бұл борщтың негізгі рецепті, бірақ әртүрлі қоспалар әртүрлі жерлерде жасалады. Мысалы, борщқа бұршақ, қышқыл алма немесе тіпті цуккини қосу әдеттегідей. Сорпа етінің құрамында әлі де айырмашылықтар бар, көбінесе құс еті (тауықтар, қаздар) шошқа етіне және/немесе сиыр етіне қосылады. Украиндық борщқа тұшпара беру әдеттегідей, бірақ маған қуырылған пирогтар көбірек ұнайды. Киевте ұзақ жылдар бойы тұратын әжем маған осының бәрін үйретті.