Кәстрөлді (4-5 литр) әр түрлі етпен жоғарғы жағына дейін толтырыңыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр еті, шошқа еті, қой еті, сүйектер - 2-3 кг. пияз - 3 дана. сәбіз - 2-3 дана. қызанақ - 1-2 дана. томат пастасы/кетчуп дәмдеуіштері қара зәйтүн қаймақ
Сипаттамасы шошқа еті, сиыр еті, қой еті (қой еті міндетті емес, бірақ дәмі жақсырақ болады). Сүйектер мен сынықтар да жақсы жұмыс істейді. Егер шошқа етінде май көп болса, оны кесіп тастаған дұрыс - қуыруға ыңғайлы. Су құйыңыз, тұз, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, бір сөзбен айтқанда, кәдімгі сорпа жиынтығын қосыңыз. Пісіруге қойыңыз. Ет дайын болған кезде сорпаны басқа кастрюльге төгіп тастаңыз (егер оның ішінде сүйек сынықтары көп болса, оны сүзіп алуға болады), етті суытып қойыңыз. Ет пісіп жатқанда, қуырыңыз (сары майға немесе шошқа майына) пиязды, сәбізді, қызанақты араластырыңыз, томат пастасын, бөтелкелерден шайқау мүмкін емес барлық кетчуптердің қалдықтарын қосыңыз, бірақ лақтырып тастау өкінішті (бұл жағдайда бөтелкелер сорпамен жуылады). Пісірілген етті бөлшектеңіз - барлық сүйектерді, майларды және ірі қабықшаларды таңдап алыңыз, оларды ұсақтап тураңыз. Көкөністермен араластырыңыз, бірге аздап бұқтырыңыз. Ең бастысы - әр түрлі қызыл бұрыш пен шөптерді қою. Білгірлер қайен бұрышы міндетті, чили - қалаулы, паприка, насыбайгүл және майоран - өте пайдалы деп санайды. Алынған қоспаны сорпаға салыңыз, сіз бірнеше картоп қосуға болады (бірақ қажет емес), қайнатыңыз. Қара зәйтүнмен және/немесе қаймақпен жақсы қызмет етіңіз. Ең дұрысы, суықта сорпа қатты күйге дейін қатып қалады, ал тәрелкеде ет, бұрыш немесе сорпаның қайсысы артық екені анық емес.