Сырадағы қайнатылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бір бөлікке шамамен 1 кг шошқа еті, 0,5 литр сыра, қара бұрыш бұршағы, лавр жапырағы. Гарнир: картоп Тұздық: 1-2 шай қасық ұн, дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Шошқа етінің бір бөлігін жуыңыз, дәкеге немесе зығыр майлыққа салыңыз (кеспей) және ақырын байлаңыз. Буманы кішкене кастрюльге салыңыз (бүйірлерінде көп орын қалмас үшін) және суық сумен жабыңыз. Кәстрөлді отқа қойып, 5-10 минут қайнатыңыз. (кесектің қалыңдығына байланысты: егер шошқа етінің бөлігі дөңгелек болса, онда 10 минут, егер тегіс болса, онда 5 минут. Содан кейін суды төгіп тастаңыз, шошқа етін майлықтан алыңыз да, қайтадан кастрюльге салыңыз. Бұрыш пен лавр жапырағын қосып, сыраның үстіне құйып, отқа қойыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз, қақпақты жабыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Қайнатылған шошқа етінің дайындығын тексеру өте қарапайым: жіңішке ағаш таяқшаны алып, бөлікті ортасына дейін тесіңіз. Егер бір уақытта бұлтты (ақ немесе қызғылт) шырын шықса, онда сөндіруді жалғастыру керек. Ал тесілгеннен кейін мөлдір шырын пайда болған кезде, қайнатылған шошқа еті дайын болады. Дайын пісірілген шошқа етін табаққа салыңыз, қуырылған немесе қайнатылған картопты екі жағына қойыңыз, тұздықпен жабыңыз. Тұздықты қайнатылған шошқа етін қайнатқаннан кейін қалған сорпадан дайындауға болады. Ол үшін сорпаға ұн қосып, жақсылап араластырыңыз. Отқа қойыңыз, дәміне қарай дәмдеуіштер қосыңыз