Қайнатылған шошқа еті (бірнеше нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші нұсқа 450 г шошқа еті, 1/2 л квас, 1 пияз, сарымсақ, 800 г картоп, еріген шошқа майы, лавр жапырағы, бұрыш, қалампыр, тұз. Етті (жақсырақ артқы аяқты) үлкен кесектерге кесіңіз, ыдысқа салыңыз. Лавр жапырағын, бұрыш бұршағын, қалампырды, туралған пиязды қосыңыз. Кваспен толтырыңыз және тоңазытқышқа 2 күн қойыңыз. Шошқа етінің бөліктерін сүлгімен құрғатыңыз, тұзбен және сарымсақпен сүртіңіз, пісірме табаққа салыңыз, шикі картоптың кішкене түйнектерімен жабыңыз, үстіне май құйып, пешке дайын болғанға дейін қуырыңыз. Алынған шырынды тұздықтың бір бөлігімен қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде алынған тұздықпен етті құйыңыз. I1. Шошқа етінің артқы жағын сарымсақпен тұзбен себіңіз (сарымсақты басыңыз), тұз, бұрыш және құрғақ қышамен сүртіңіз. Пешке салыңыз (15 минутқа. 230 градус температурада, содан кейін тағы 45 минут ұстаңыз. 170 градуста.) 30 минуттан кейін. басталғаннан кейін картопты пісіру парағына салыңыз, мезгіл-мезгіл араластырыңыз және парақтан май құйыңыз. (Андрей Макаревичтің рецепті). II1. Қара өрік немесе кептірілген өрік қосылған 1. Сіз шошқа етін қайнатылған шошқа етіне қара өрікпен (қара өріктің өзін сарымсақпен, шөптермен және тұзбен толтыруға болады), кептірілген өрікпен, шошқа майымен, сарымсақпен тұзбен араластыра аласыз. Мұндай орамның тағы бір нұсқасы: Жалпы алғанда, бірдей орамдарды жасаңыз (қара өрік пен шошқа майымен майдалап тураңыз, ал етті қуырардан он бес минут бұрын қышамен майлаңыз), тек оларды сөндірмес бұрын, орамдарды аздап қуырыңыз, бірақ жіппен бекітпеңіз, жай ғана "Тігісті" төмен қаратып қойыңыз. Уақыт мүлде болмаған кезде, сіз ет кесектерін қаймақ немесе томат тұздығына қайнатып, қара өрік қосуға болады, тіпті тұқыммен де аласыз, ол өте дәмді және тез шығады. Шошқа етінің қайнатылған еті (ең оңай) Шошқа етінің үлкен бөлігін алыңыз. Тұз бен бұрышпен сүртіңіз, өткір, жіңішке пышақпен бірнеше жерден тесіңіз де, ұзына бойына туралған сарымсақ тілімдерін, қаласаңыз, сәбізді ұсақтаңыз. Сарымсақ пен сәбіз де жақсы, шпилька жасамас бұрын, тұз бен дәмдеуіштердің қоспасына батырыңыз, кім тұзды етті немесе тек дәмдеуіштерді жақсы көреді, сонда ет хош иісті болады. Содан кейін фольгаға орап, фольга тігісі жоғарғы жағында болатындай етіп пісіру парағына салыңыз. Бір сағаттай пісіріңіз, мезгіл-мезгіл пышақпен дайындығын тексеріңіз (ет қаншалықты жұмсақ және қан бар ма). Ет іс жүзінде дайын болған кезде, фольганы жоғарыдан ашып, фольгада жиналған шырындарды құйып, өте тәбетті қоңыр қабыққа дейін пісіріңіз. Өте қарапайым және өте дәмді. Және үстелге қызмет ету ұят емес. Сиыр етінің тағы бір нұсқасы - 1 кг, пияз, сарымсақ, бұрыш, тұз, дәмдеуіштер Етті барлық жағынан кішкене маймен немесе майсыз қызарғанша қуырыңыз (егер табада тефлонмен қапталған болса). Етті кастрюльге салыңыз, 1/2 кесе су құйыңыз және етті қақпағы жабық күйде баяу отта 45-50 минут қайнатыңыз. Содан кейін майдалап туралған пиязды, сарымсақты, бұрышты және дәміне қарай кез келген дәмдеуіштерді қосыңыз. Тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Етті кастрюльден шығармай, оны пайда болған тұздықта 5-6 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін етті тұздықтан алыңыз, барлық жағынан қалың тұз себіңіз, дәмдеуіштерге себіңіз және құрғақ ыдысқа салыңыз. Қақпақпен жабыңыз. 5-6 сағаттан кейін ет жеуге дайын болады. Алынған тұздықты картопқа, күрішке тұздық ретінде қолдануға болады, оны сорпаға таңғыш ретінде қосуға болады. 2. Ал сіз орама тәрізді нәрсе жасай аласыз. Біз шошқа етінің бір бөлігін аламыз, осылайша бір жағы екінші жағына қарағанда әлдеқайда жұқа болады. Біз шошқа етін дайындаймыз (оны маринадтаймыз ба, әлде оны қышамен жағамыз ба (бал қосылған қыша қолдануға болады), немесе тұз бен дәмдеуіштер қосылған ұсақталған сарымсақ, немесе жай ғана тұз бен дәмдеуіштер). Кептірілген өрікті жібітіңіз (түпнұсқада солай болды, бірақ мен кептірілген өрік пен қара өрікті де алдым). Біз оларды ет бөлігінің қалың шетіне қойып, етті орамға орап аламыз. Біз жіппен және пешке 1 кг ет есебінен байлаймыз - 1 сағат. Бөлінген шырынмен мезгіл-мезгіл суарыңыз.