Петрославян еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер 700 г ет, 100 г шошқа майы, 200 г қыша, 4 ас қасық. ас қасық май (ет үшін), 1-2 сәбіз, 1-2 пияз, 1/2 бас сарымсақ, 3 ас қасық. ас қасық 3% сірке суы, 150 г желкек тамыры, 2 ас қасық. ас қасық сары май (желкек үшін), шөптер, лимон және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті ірі кесектерге кесіңіз, ұрып-соғыңыз, тұздап, шошқа майымен себіңіз, екі жағына ас қасық қыша жағып, 60 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін екі жағынан қуырыңыз, сәбіз, пияз, сарымсақ, сірке суын құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және қайнатыңыз. Ет кесектерінде бірнеше жерде тіліктер жасаңыз. Үгітілген желкек сары майға қуырылады, онымен ет толтырылады және тағы 10 минут қайнатуды жалғастырады. Етті бұқтырылған шырынмен құйыңыз, шөптерге себіңіз. Гарнирге қуырылған картоп, лимон кесектерін беруге болады. Үйірмелерде квас беру.