Орыс тіліндегі зразалар (суреттермен)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 600-700 г сиыр еті, 1 кг картоп, 200 г сәбіз, 300 г жаңа қырыққабат, 100 г сары май, 200 г сүт, 2-3 пияз, 3 жұмыртқа, 1 желкек тамыры, 2 лавр жапырағы, 3 бұршақ қара бұрыш, 2 ас қасық. ас қасық сірке суы, 200 г ақ тұздық, 100 г қаймақ, ұнтақталған бұрыш, дәміне қарай тұз, сарымсақ.
Сипаттамасы Сиыр етінің етінен ет кесектерін кесіп, жұқалап ұрып, тартылған етті салып, кішкене орамжапырақ орамдарын пішіндеп, жіппен байлаңыз, сосын тұз, бұрыш, екі жағынан қуырып, қуырылған картоп пен сәбіз қосылған тұздықта дайын болғанша қайнатыңыз. . Сөндіру алдында жіпті алып тастаңыз. Фарш: туралған ақ қырыққабатты сүтте қайнатыңыз, майға қуырылған пиязбен қуырыңыз, қайнатылған жұмыртқа қосыңыз. Зразға арналған тұздық: үгітілген желкек тамырын лавр жапырағы мен бұрыш (бұршақ) қосылған сары майға қуырып, сірке суын қосып, құрғағанша буландырыңыз. Буланған желкек ақ тұздықпен біріктіріліп, қаймақ қосылады, 5-7 минут қайнатылады. Дәміне қарай тұз, сарымсақ салыңыз.