Қой етінен жасалған бұқтырылған ет - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 800 г қой еті, 10-12 дана. картоп, 2 сәбіз, 1 репа, 2 пияз, 1/4 кесе қызанақ, 2-3 ас қасық. қаймақ қасықтары, 2 ақжелкен тамыры. 1 ас қасық. қасық ұн. тұз. дәміне қарай бұрыш.
Сипаттамасы Етті (қабырға сүйектерімен бірге) ұсақтап турап, тұз, бұрыш қосып, ыстық табада маймен қуырып, кастрюльге салыңыз. Ет қуырылған табаға аздап су құйып, 2-3 минут қайнатыңыз, сонымен қатар табаға құйыңыз. Қызанақты қосып, кастрюльді қақпақпен жауып, баяу отта 30-40 минут қайнатыңыз. Осы уақыт ішінде картопты, сәбізді, шалқанды, ақжелкенді, пиязды майға қуырып, сонымен қатар табаға салыңыз. Дәміне қарай тұз, лавр жапырағы, бірнеше бұршақ қара бұрыш, қуырылған немесе кептірілген ұн қосылған қаймақ қосып, бұқтырманы қақпақпен жауып, тағы 30 минут қайнатыңыз.