Клужский стиліндегі шошқа етінен жасалған төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Шошқа еті - 750 г, шошқа майы - 50 г, пияз - 100 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, сарымсақ - 5 түйір, зире - 2 г, дәмді - 2 г, томат пастасы - 60 г, тәтті паприка - 1 бұршақ, қырыққабат - 1 бас, ысталған бел - 75 г, картоп - 5 дана, қаймақ (міндетті емес) - дәміне қарай 5 ас қасық, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Төсшені тең бөліктерге бөліп, тұздап, ыстық майға қуырып, басқа ыдысқа салыңыз. Қалған майда майдалап туралған пиязды құтқарып, ұнтақталған қызыл бұрыш, томат пастасын қосып, жылы сумен (1 л) сұйылтыңыз. Қайнаған кезде майдалап туралған қырыққабатты салып, араластырып, 30 минут қайнатыңыз, содан кейін қырыққабатқа қуырылған етті, майдалап туралған сарымсақты және қуырылған, жұқа жолақтарға кесілген болгар бұрышын салыңыз. Қырыққабат дерлік дайын болған кезде зире, дәмді және туралған картопты салып, қазанды қақпақпен жауып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Қуырылған ысталған белдің бөліктерімен және қалауыңыз бойынша жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.