Үй құсының еті қосылған тоқана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құс еті-1, 250 кг, майы-100 г, пияз - 750 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, сарымсақ - 5 түйір, томат пастасы - 2 ас қасық, шарап -1/2 кесе, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген және жуылған құстарды бір порцияға 3-4 данадан бөліктерге бөліп, тұздап, майға қуырыңыз. Сол ыдыста етті кастрюльге салып, майдалап туралған пиязды құтқарып, қызыл бұрыш, томат пастасын қосып, жылы сумен (0,5 л) сұйылтып, өте майдалап туралған сарымсақ пен бұрышты салып, қуырылған етті осы қоспамен құйып, пісіріңіз. ет дайын болғанша. Содан кейін шарапты құйыңыз, қайнатыңыз және гоминимен бірге қызмет етіңіз.