Бихордан жасалған рецепт бойынша табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі)-5 дана 150 г, шошқа майы - 100 г, ұн - 100 г, 1 жұмыртқа, тамыр (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен мен ақжелкен) - 500 г, картоп - 5 түйнек, пияз - 3 бас, зире - 1 г, сарымсақ - 5 түйір, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, дәміне қарай жасыл ақжелкен, бұрыш және тұз.
Сипаттамасы Котлеттерді тұздап, ұнға орап, екі жағынан қуырып, кастрюльге салыңыз. Қалған майда майдалап туралған пиязды қызартып, ұнтақталған қызыл бұрыш қосып, жылы суға (1 л) құйып, 10 минут қайнатыңыз. Тұз, бұрыш қосып, қуырылған етті, зире мен туралған тамырларды салып, ет жартылай дайын болғанша пісіріңіз, сосын ірі туралған картопты қосыңыз. Жұмыртқа мен қалған ұннан қамыр илеп, қалыңдығы 1 см болатын тақтаға жайып, кішкене гауһар етіп турап, тұзды қайнаған суға қайнатып, суытып, ет қосылған кастрюльге салыңыз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенге себіңіз, қызмет етіңіз.