Үрмебұршақ қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шошқа еті - 5 дана, ақ бұршақ - 400 г, пияз - 2 дана, өсімдік майы (немесе шошқа майы) - 100 мл, томат пастасы - 2 ас қасық, дәмді - 2 г, сарымсақ - 5 түйір, 1 лавр жапырағы, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жақсы жуылған бұршақты суық суға қайнатыңыз. 20 минут қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, қайтадан суық су құйыңыз (бұршақтан 3 саусақ жоғары) және баяу отта пісіріңіз. Шошқа еті мен түйіршіктерін (кесектерге кесілген) ыстық майға қуырып, басқа табаға салып, майдалап туралған пиязды қалған майға салып, томат пастасын, майдалап туралған сарымсақты қосып, бұршақ сорпасын, тұз, бұрыш құйып, дәмді, лавр жапырағын және қуырылған түйіршіктер мен түйіршіктерді салып, ет піскенше орташа отта пісіріңіз. Пісірілген бұршақты дайын етке салыңыз да, кастрюльді пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз, әр табаққа тұздықпен бірге бұршақ пен бұршақты салыңыз. Ұнтақталған қызыл бұрыш қосылған қырыққабат салатын немесе тұздалған көкөністердің ассорти салатын бөлек ұсыныңыз. Тағам ысталған рулеткалар мен барабандардан жасалған болса, одан да дәмді болады.