Бұршақтан жасалған яхния
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұршақ - 400 г, пияз - 2 бас, сәбіз және ақжелкен-100 г, өсімдік майы-150 мл, томат пастасы - 1,5 ас қасық, дәмді - 2 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тұздық үшін: өсімдік майы (немесе шошқа майы) - 100 мл, ұн - 1/2 ас қасық. Сұрыпталған бұршақты жылы суға 10-12 сағат салып қойыңыз, содан кейін суық сумен жауып, қайнатыңыз. Қайнаған кезде суды ағызып, қайтадан суық сумен жауып, пияз мен көкөністермен бірге пісіріңіз. Бұршақ дайын болған кезде көкөністерді алып тастап, бұршақты томат пастасы қосылған майға қуырылған ұнмен дәмдеңіз де, тағы бірнеше минут қайнатыңыз. Майдалап туралған пиязды сақтап, дайын бұршақтарға салыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз және дәмді себіңіз. Яхния жеке тағам ретінде немесе гарнир ретінде беріледі.