Ақ бұршақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ақ бұршақ - 250 г, өсімдік майы - 3 ас қасық, сірке суы-2 ас қасық, пияз-2 бас, қыша - 1 шай қасық, аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бұршақтарды сұрыптаңыз, жақсылап жуыңыз және суға 8-10 сағат салып қойыңыз. Оны суық суға салып, пісіруге қойыңыз. Қайнаған кезде отқа 10 минут қоя тұрыңыз, содан кейін оны елекке тастаңыз, қайтадан суық сумен жауып, баяу отта 2-3 сағат қайнатыңыз. Дайын бұршақты елекке салып, салат ыдысына салып, суығанша қалдырыңыз, сосын майдалап туралған пиязды, дәміне қарай тұз бен бұрышты, майдалап туралған аскөкті салып, үстіне май мен сірке суын құйып, пияз сақиналары мен аскөкпен безендіріңіз. .