Қаймақ қосылған жасыл бұршақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Жасыл бұршақ - 1 кг, шошқа майы (немесе өсімдік майы) - 100 г, пияз - 125 г, ұн - 1,5 ас қасық, сірке суы - 1 ас қасық, қант - 1 ас қасық, қаймақ- 150 мл, қызыл бұрыш-пышақтың ұшында, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған бұршақты тұзды қайнаған суға батырып пісіріңіз. Дайын бұршақты елекке тастаңыз және салқындатыңыз. Майдалап туралған пиязды ұнтақталған қызыл бұрышпен құтқарыңыз, оны ұнға себіңіз, 1 литр бұршақ сорпасын сұйылтыңыз және 30 минут қайнатыңыз. Тұздыққа қайнатылған бұршақты, дәміне қарай қантты, сірке суын және тұзды салып, баяу отта тағы 10 минут қайнатыңыз, қаймақпен дәмдеңіз және оттан алыңыз. Үстелге майдалап туралған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.