Қуырылған үйрек, ақ бұршақ қосылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 үйрек, ірі бұршақ - 400 г, пияз - 2 бас, тамыр - 100 г, 1 лавр жапырағы, дәмді - 2 г, томат пастасы - 1 ас қасық, ұн-1,5 ас қасық, өсімдік майы (немесе шошқа майы) - 250 мл, ет сорпасы - 2 кесе, ысталған бел - 60 г, 2 баклажан, қызыл шарап - 1 стакан, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген жуылған үйректі тұз, бұрыш қосып, аздап су құйып, туралған тамырлар мен пиязбен бірге сары майға (шамамен 30 минут) қуырыңыз. Үйректі басқа ыдысқа салыңыз, ал қалған көкөністерге ұн қосыңыз, сорпа мен шараппен сұйылтыңыз, 15 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. Жуылған баклажандарды тілімдерге, тұзға кесіңіз, ағызып жіберіңіз (10 минут) және әр тілімді екі жағынан қыздырылған майға қуырыңыз. Сұрыпталған және жуылған ірі бұршақты суық сумен құйыңыз, 10 минут қайнатыңыз, суды ағызыңыз, қайтадан суық сумен жабыңыз, ысталған белді кастрюльге салыңыз және шамамен 2 сағат пісіріңіз. Майдалап туралған пиязды майға (100 мл) салып, томат пастасын қосып, пісірілген бұршақты дәмдеңіз, тұз, бұрыш, лавр жапырағы, дәмді салып, бірнеше минут қайнатыңыз және табаққа салыңыз. Үйректі бөліктерге бөліп, бұршақтың үстіне қойыңыз, ыдыстың шетіне қуырылған баклажандарды салыңыз. Тұздықты қайықта ыстық күйінде беріңіз.