Ащы тұздықтағы үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 үйрек, тамыр-100 г, май-150 г, картоп - 300 г, 2 жұмыртқа, мускат жаңғағы ұнтағы - пышақтың ұшында, ұн - 1 ас қасық, қарақат джемі - 50 г, ет сорпасы - 0, 5 л, қызыл шарап - 1 стақан, қалампыр - 5 дана, алмұрт - 5 дана, ақ нан - 5 тілім, қант - 2 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген үйректі тұз, бұрыш қосып, маймен (40 г), туралған тамырлармен және сумен (1 стакан) маймен (1,5 сағат ішінде) бұқтырыңыз. Дайын үйректі басқа ыдысқа салыңыз да, қалған көкөністерге ұн, күйдірілген (1 шай қасық құмнан), қалампыр салыңыз, сорпаны құйыңыз, 15 минут қайнатыңыз, сүзіп, тұздыққа шарап қосыңыз. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға салып қайнатыңыз. Сары маймен, жақсылап шайқалған екі жұмыртқамен және мускат жаңғағы ұнтағымен пюре жасап, пештегі науада пісіріңіз. Ақ нанның тілімдерін сары майға қуырыңыз. Алмұрттың қабығын аршып, екіге бөліп, тұқымын алып тастап, қант қосылған аздап суға қайнатыңыз. Үйректі кеуде сүйегін алып тастап, бөліктерге бөліп, табаққа салыңыз. Крутондарға салынған картоп гратинімен және джем қосылған алмұртпен (тұқымдардан ойықтарда) безендіріңіз. Тұздықты қайықта бөлек қызмет етіңіз.