Тұздалған қияр қосылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Үлкен үйрек, маринадталған қияр - 5 дана, қияр тұздығы - 1 кесе, пияз - 2 бас, қызанақ - 750 г (немесе томат пастасы - 75 г), тәтті паприка - 2 бұршақ, май (немесе өсімдік) май - 150 г, аскөк, ұн - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қиярды қабығынан аршып, жартысын (ұзындығы бойынша) кесіңіз, тұқымдарды алып тастаңыз, қалыңдығы 2 см кесектерге кесіңіз және қайнаған сумен күйдіріңіз (10 минут). Өңделген үйректі бөліктерге бөліп, қыздырылған майға қуырып, бөлек ыдысқа салыңыз. Қуырудан қалған майға ұнды майдалап туралған пиязбен араластырыңыз, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақ пен туралған бұрышты жолақтарға салыңыз, сұйық қаймақ қоюланғанша қияр тұзды ерітіндісімен сумен сұйылтыңыз. Үйрек пен туралған қиярды тұздыққа салыңыз, тұз, бұрыш қосып, дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Ыстық гоминимен бірге қызмет етіңіз.