Түсті қырыққабат қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 үлкен тауық еті немесе 2 кішкентай, гүлді қырыққабат - 700 г, сары май (немесе өсімдік майы)-150 г, пияз - 1 бас, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, қызанақ - 400 г, ұн - 1 ас қасық, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тауықты өңдеңіз, кесектерге, тұзға кесіңіз және кастрюльге қыздырылған майға (100 мл) қуырыңыз. Қуырудан қалған майға ұнды майдалап туралған пиязбен араластырыңыз, ұнтақталған қызыл бұрыш қосыңыз, сумен сұйылтыңыз (0, 5 л). Тауықты тұздыққа салыңыз да, баяу отта пісіріңіз. Ет дерлік дайын болған кезде, алдымен қуырылған гүлді қырыққабат гүлшоғырын, сосын аршылған, тілімдерге кесілген қызанақты салыңыз. Дайын болғанға дейін пешке салыңыз. Жасыл ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.