Шоколад соусының астындағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 100 г сары май, 250 г ақ қантсыз бөлке немесе орама, 3 ас қасық.л сүт, 2 ірі пияз, 2 жұмыртқа, 100 г шұжық, 250 г кілегей, 1 стакан ақ шарап, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 1 шай қасық шалфей, 3 түйір сарымсақ, 0,5 шай қасық *чили* қоспасы, 1 шай қасық какао ұнтағы.
Сипаттамасы Мексика ежелден өзінің тамаша тағамдарымен танымал. Мүмкін сізге бұл тағам өте ерекше болып көрінуі мүмкін, ал өнімдер мүлдем үйлесімді емес, бірақ дәмін татпаған адам шынайы дәмді бағалай алмайды. Тауыққа тұз себіңіз, туралған ақ наннан, сүттен, еріген сары майдың бір бөлігінен, жұмыртқадан, туралған шұжықтан, қара бұрыштан, шалфейдің бір бөлігінен және сарымсақтың бір түйірінен дайындалған тартылған етпен толтырыңыз. кесектерге кесіңіз. Содан кейін толтырылған тауықты тігіп, пісірме табаққа салыңыз, *чили* қоспасымен сүртіңіз, қалған шалфейге себіңіз де, майға 2 түйір сарымсақ пен ірі туралған пиязбен бірге шамамен 1 сағат пісіріңіз. Дайын тауықты пісіру парағынан алыңыз да, алынған тұздыққа какао ұнтағы, шарап құйыңыз, қоспаны қайнатыңыз, содан кейін кілегей қосып, тұздықты қайтадан қайнатыңыз. Бөліктерге кесілген тауықты (жіпті алып тастаңыз) табаққа салыңыз, тұздықты қайыққа салыңыз.