Қолдан жасалған майонез
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг өнім үшін: 100 г /с ұн., сірке суы 9%-60г. (6%-70г., 3%-80г.), су 500-600мл., өсімдік майы 250-300г., сарысы 3 дана., дайын қыша 3-4 шай қасық., қант 2 шай қасық. слайдпен, тұз 3 шай қасық.
Сипаттамасы Алдымен ақ тұздықты дайындаңыз. Ол үшін кастрюльге су, сірке суын, қант, тұз құйыңыз, араластырыңыз. Содан кейін ұнды осы қоспаға баяу құйыңыз, кесектер пайда болмас үшін үнемі араластырыңыз. Барлығын су ваннасына салыңыз және қоюланғанша пісіріңіз. Суығанша қалдырыңыз. Ақ тұздық салқындаған кезде, басқа ыдыста сарысын үккіштен өткізіп, өсімдік майын жұқа ағынмен құйыңыз. Ақ тұздықты сарысымен араластырып, майонездің дәмін татып, қышаны біртіндеп қосыңыз. Сіздің талғамыңыз бойынша өнімдердің пропорциясын көбейтуге болады.