Пісірілген түсті қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер түсті қырыққабат 1 кг пияз 1 дана. ұнтақталған шөптердің қоспасы мускат жаңғағы бұрыш ақ шарап 125 мл ұн 1 ас қасық. жоғарғы жағымен май 125 г. үгітілген ірімшік 100 г. нан үгіндісі 1 ас қасық. ұнтақталған паприка 1 шай қасық. жоғарғы жағымен ветчина 100 г.
Сипаттамасы Жуылған және тазартылған гүлді қырыққабатты гүл шоғырына бөліңіз. Қайнату. Қырыққабат пен майдалап туралған пиязды микротолқынды пешке салыңыз, дәмдеуіштер мен шарапты қосып, қақпақпен жабыңыз. Максималды қарқындылық режимінде 20 минут бойы пісіріңіз. Ұннан, майдан және гүлді қырыққабат қайнатылған 125 мл сұйықтықтан ақ тұздықты дайындаңыз. Қырыққабаттың үстіне тұздықты құйыңыз. Ірімшік, крекер, паприка, майдалап туралған ветчинаны араластырып, үстіне осы қоспаны себіңіз. Ірімшік ерігенше сол режимде 3 минут бойы қақпағын жауып пісіріңіз. Қырыққабатты салат жапырақтарына жайып, ақжелкенмен безендіріңіз.