Қаймақ тұздығы қосылған гүлді қырыққабат (гоби салаты)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер 1 үлкен бас гүлді қырыққабат (1,25 кг), қабығы аршылған 1 үлкен қызанақ, қабығы мен тұқымы аршылып, жұқалап туралған 2 шай қасық. зәйтүн майы 1 ас қасық. лимон шырыны 1/2 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш (паприка немесе кайен) 1 шай қасық. ұнтақталған кориандр 1/4 шай қасық. тұз 1 шымшым жаңа ұнтақталған қара бұрыш 2 орташа авокадо, қабығы мен тұқымы жоқ, езілген (немесе 2 ас қасық. ұнтақталған пісте) 3 ас қасық. л. қаймақ.
Сипаттамасы Қырыққабаттың басы тегіс жерде тұрақты тұруы үшін гүлді қырыққабаттың негізін сабағының ұшымен бірге кесіңіз. Үлкен кастрюльге 1 дюймдік (2,5 см) су құйыңыз да, оған бумен пісіруге арналған сөрені қойыңыз. Суды қайнатыңыз және гүлді қырыққабатты бумен пісіргішке салыңыз. Қақпақты жабыңыз, отты аздап азайтыңыз және қырыққабат сәл жұмсақ болғанша шамамен жарты сағат бойы бумен пісіріңіз. Оны қайнатпауға тырысыңыз. Қырыққабатты суытып, жабық күйде тоңазытқышқа кем дегенде 3 сағатқа қойыңыз. Қалған компоненттерді ыдысқа біріктіріп, араластырыңыз. Салқындатылған гүлді қырыққабаттың үстіне осы таңғышты құйып, оны ақ қырыққабат немесе салат жапырақтарының үстіне төсегеннен кейін, оны қызмет көрсететін табаққа салыңыз. Сыналармен кесіңіз және қызмет етіңіз. Дайындау уақыты 35 мин.