Ірімшік қосылған қуырылған қызанақ (таматар панир малай)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 450 г панир (оны әр азық-түлік дүкенінде сатылатын адыгей ірімшігімен алмастыруға болады), 6 орташа қызанақ, 3 ас қасық. л. еріген сары май (gi) немесе өсімдік майы, 1 шай қасық. куркума, 2 шай қасық. зире тұқымы, 2 шай қасық. тұз, 0,5 шай қасық. ұнтақталған қара бұрыш, 2/3 кесе (150 мл) қаймақ, 2 ас қасық. л. туралған кориандр жапырақтары немесе ақжелкен.
Сипаттамасы Дәкеге оралған панельді суық су ағынының астында бір минут шайып, сығып алыңыз ( бұл адыгей ірімшігіне қолданылмайды ). Панель әлі ылғалды болған кезде оны үлкен бөліктерге (әрқайсысы 2,5 см) бөліңіз. Қызанақтарды жуыңыз және оларды 8 сынаға кесіңіз. Ги немесе өсімдік майын орташа мөлшердегі кархайда немесе түбі қалың кастрюльде қыздырыңыз, зире дәндерін құйыңыз да, олар қарайған бойда (шамамен 30 секундтан кейін) қызанақты қосыңыз. Ірімшік кесектерін қосыңыз. Оны куркума, тұз және бұрышпен дәмдеңіз де, 2-3 минут бойы ақырын араластыра отырып, панир мен қызанақ кесектерін сындырып алмау үшін қуырыңыз. Кәстрөлді оттан шығармас бұрын, оның мазмұнын қаймақпен жабыңыз. Кориандр немесе ақжелкенмен безендірілген ыстық күйінде қызмет етіңіз. Таматар панир малай жалғыз немесе басқа тағамдармен бірге ұсынылуы мүмкін. Әртүрлілік үшін панирдің мөлшерін екі есе азайтып, 2 кесе (200 г) буға пісірілген жасыл бұршақ немесе алтын қоңырға дейін қуырылған гүлді қырыққабат түйіршіктерін қосуға болады (бұршақ та, қырыққабат та панирмен бірге салынады). Бұл тағамды кархайда дайындаған дұрыс.(біз кәдімгі "Тефал" кәстрөлінде пісіреміз) Пісіру уақыты 40 мин.