Картоптан жасалған тосын сый (алу салаты)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер қызғылт қабығы бар 7-8 орташа картоп (шамамен 1 кг), 4 ас қасық. л. еріген сары май, 1/3 кесе (30 г) кешью жаңғағы немесе жаңғақ, 3 ас қасық. л. туралған жаңа кинза және ақжелкен, 1/4 шай қасық. жаңадан ұнтақталған қара бұрыш, 1 1/4 шай қасық. тұз, 2 ас қасық. л. лимон шырыны, 1/2 ас қасық. л. майсыз қуырылған және ірі ұнтақталған үнді зире тұқымы (джера), 1 бір кесе (250 мл) қаймақ немесе толық майлы йогурт, 1/3 кесе (80 мл) майы аз сүт, 1 шымшым ұнтақталған қызыл бұрыш, ыстық (кайенна) немесе тәтті (паприка).
Сипаттамасы Картопты қабығында жұмсақ болғанша пісіріңіз. Оның қорытылмағанына көз жеткізіңіз. Аздап суытып, қабығын аршып, текшелерге (1,5 см) кесіңіз. Салат ыдысына салыңыз. Тазартылған майды немесе өсімдік майын орташа отта қыздырыңыз. Кешью немесе жаңғақ кесектерін қосып, үнемі араластыра отырып, қызарғанша қуырыңыз. Майды жаңғақтармен бірге картоптың үстіне құйыңыз. Қалған ингредиенттерді қосып, салатты таңғышқа сіңіру үшін қолыңызбен немесе ағаш қасықпен ақырын араластырыңыз. Бөлме температурасында немесе салқындатылған, үстіне каенн бұрышы немесе паприка себіңіз. Неше порцияға арналған: 6.Пісіру уақыты 45 мин.