Қияр мен ақ шалғам салаты (хира мули качамбер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 2 ірі қияр (шамамен 350 г), қабығы мен тұқымы аршылып, ірі үккіште үгітілген, тұз, "Icicle" сортының 2 ақ шалғамы, қабығы аршылып, ірі үккіште үгітілген, 1/4 кесе (60 мл) қаймақ немесе йогурт, 2 ас қасық. л. қарағай жаңғағы немесе бадам, ұнтақталған, 1 ас қасық. л. зәйтүн немесе күнжіт майы, 1/4 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш (паприка немесе кайен), 2 ас қасық. л ұсақ туралған ақжелкен, 1/2 ас қасық. л. майсыз қуырылған және ірі ұнтақталған үнді зире тұқымы (джера), 2 ас қасық. л. күнжіт тұқымының майынсыз қуырылған.
Сипаттамасы Үгітілген қиярды тостағанның үстіне қойылған елекке салып, тұз себіңіз. Кем дегенде жарты сағат бойы ағызып жіберіңіз. Содан кейін қалған сұйықтықты қолыңызбен сығыңыз. Ыдысқа қияр, редис, қаймақ немесе йогурт, сондай-ақ ұнтақталған жаңғақтарды салып, сары майды қосып жақсылап араластырыңыз. Салатты таяз табаққа салыңыз да, үстіне қызыл бұрыш, жасыл ақжелкен, ұнтақталған зире және күнжіт тұқымын себіңіз. Бөлме температурасында немесе салқындатылған түрде қызмет етіңіз. Бұл қарапайым салат қытырлақ, шикі көкөністер мен кілегейлі қарағай жаңғағы соусының қарама-қарсы үйлесімі болып табылады. Паприка, жасыл ақжелкен және қуырылған зире тұқымдары мен күнжіт тұқымдары қосылған үстелге ұсынылатын бұл салат дастархан басындағылардың назарын еріксіз аударады. Неше порцияға арналған: 6.Пісіру уақыты 30 мин