Кептірілген қара өрік қосылған қой етінен жасалған тегине
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 4 порция үшін 2 ас қасық.л раст. майлар 1 шай қасық. ұнтақталған куркума 1 шай қасық. зімбір ұнтағы 1 кг сүйексіз және майсыз қой еті (шұңқыр), 5 см кесектерге кесілген 2 үлкен пияз 1/4 л тауық сорпасы Шафранның 8 аталықтары, қуырылған және ұсақталған 15 кориандр сабағы, байламға байланған 200 гр тұқымсыз қара өрік 2 ас қасық.л бал 1 шай қасық. даршын ұнтағы 1/2 шай қасық. қара бұрыш тұзы 1 ас қасық.л қауызы жоқ күнжіт тұқымы, қуырылған
Сипаттамасы (тағамдар: африкалық) Дайындау: Зәйтүн майын үйрекке немесе эмальданған қуыруға арналған табада қыздырыңыз. Ондағы куркума, зімбір және қой етін орташа отта 2-3 минут қуырыңыз, ет аздап қызарып, дәмдеуіштерге оралуы керек. Пияздың жартысын ұсақтап тураңыз. Етке сорпа, шафран және кориандр шөптерімен бірге қосыңыз. Газды азайтып, етті қақпақпен жауып, шанышқымен оңай тесілгенше 1-1 1/2 сағат қайнатыңыз. Кориандр жасылын алып тастаңыз. Пешті 100С дейін қыздырыңыз. Етті қуыруға арналған табадан саңылаулы қасықтың көмегімен ыстыққа төзімді ыдысқа алыңыз да, суығанша қызмет ету мерзімі бойынша пешке салыңыз. Тұздықты әлі де кастрюльге қайнатыңыз. Қалған пиязды жұқа сақиналарға кесіңіз. Тұздыққа құрғақ қара өрік, бал, даршын және бұрышпен бірге салыңыз. Тұзбен дәмдеңіз. Тұздық қоюланғанша шамамен 6-8 минут пісіріңіз. Алхоры соусын еттің үстіне жағып, оны күнжіт тұқымымен себіңіз. Жылы нанмен бірге қызмет етіңіз. Ескерту: Рецепт "Centre de Formation en Restauration Traditionelle" ("Дәстүрлі тағамдар орталығы") - Марокко үкіметі Рабатта құрған, Марокконың дәстүрлі тағамдарын сақтауға арналған аспаздық мектептен алынған.