Макарон қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 1 ас қасық.л раст. майлар 150 гр шошқа еті, жұқа жолақтарға кесілген Пияз қосылған жасыл пияздың 5 сабағы, қысқа кесектерге кесілген 1 орташа сәбіз, қабығы аршылып, жұқа жолақтарға кесілген 200 гр қытай қырыққабаты, жолақтарға кесілген 500 гр қытай макароны (хоккиен), мұқият бөлінген 2 ас қасық.л су 2 ас қасық.л жапон соя соусы 1 ас қасық.л Worchester соусы 1 ас қасық.л мирин(тәтті күріш шарабы) 2 шай қасық ұсақ қант 90 гр жасыл соя өскіндері , жіңішке ұштары кесілген 1 қуырылған теңіз балдыры жапырағы (нори), жұқа қысқа жолақтарға кесілген
Сипаттамасы (тағамдар: қытай) 1. Өсімдік майын терең кастрюльде немесе дөңес түбі бар ыдыста (вок) орташа температурада қыздырыңыз. Еттің түсі өзгергенше етті, пиязды және сәбізді 1 - 2 минут қуырыңыз, араластырыңыз. Қоспаны ұзақ уақыт қуыруға болмайды, себебі ет қатып, көкөністер пісіп кетеді. 2. Қырыққабат, макарон, су, соя соусы, Ворчестер соусы, мирин және қант қосыңыз. Вокты немесе кастрюльді қақпақпен жауып, 1 минут пісіріңіз. Соя өскіндерін қосып, көкөністер мен макарондарды екі металл қасықпен немесе шпательмен араластырыңыз да, балдырлардың ұсақталған парағына себіңіз, дереу қызмет етіңіз. Ескертпе: Жапон асханасында макарон өнімдері маңызды рөл атқарады. Қалың бидайдан жасалған қытай макарондарын (хоккиен) қытайлық азық-түлік дүкендерінен сатып алуға болады.