Тофу қосылған қытырлақ күріш кеспесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қуыруға арналған өсімдік майы 175 гр күріш кеспесі 200 гр соя өскіндері 200 гр тофу 2 ас қасық.л лимон шырыны 3 ас қасық.л кетчуп 2 ас қасық.л балық тұздығы 1 шай қасық. сірке суы 100 гр қоңыр қант 1 пияз қосылған жасыл пияздың сабағы
Сипаттамасы 4 порция үшін Күріш кеспесін сындырыңыз. Дөңес табаны (вок) өсімдік майымен шамамен 1/3 толтырып, оны қыздырыңыз. Май өте ыстық болған кезде, оған бір уыс кеспе құйыңыз. Кеспе кесектері қатты сықырлаған дыбыспен түзетіледі. Кеспе түгелдей созылған кезде, оларды майдың ішінен саңылаулы қасықпен алып тастаңыз және майдың жиналуы үшін аспаздық пергаментке жайыңыз. Барлық кеспелермен бірдей жасаңыз. Қуырғаннан кейін майды төгіп тастаңыз. Лимон шырыны, кетчуп, балық соусы, сірке суы мен қоңыр қанттан жасалған тұздықты кастрюльге араластырыңыз. Қант тұздықты қоюлатуға көмектеседі. Тофуды 1х1 см текшелерге кесіңіз. Өсімдік майын түбі дөңес (вок) ыдыста қыздырыңыз. Оған тофу мен соя өскіндерін құйып, араластыра отырып, қуырыңыз. 2 ас қасық құйыңыз.л дайындалған тұздық. Сондай-ақ, кеспе қосып, ақырын араластырыңыз. Қалған тұздықты кеспені жауып тұратындай етіп баяу құйыңыз. Егер тұздық қалса, оны бөлек ыдыста беруге болады. Қызмет көрсетер алдында жасыл пиязбен безендіріңіз. Кеңес: Бұл тағам өте әсерлі. Күріш кеспесін терең қуыру - бұл қызықты процесс және ол сіздің қонақтарыңызға ұзақ әсер қалдырады.