Тофу қосылған жасыл карри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 гр тофу (тығыз) 4 Тайланд баклажаны Жолақтардағы 250 гр бамбук (1 кішкене банка) 1 ас қасық.л өсімдік майы 400 мл кокос сүті (1 банка) 1 шай қасық. жасыл карри пастасы 1 ас қасық.л пальма немесе қоңыр қант 6 лимон жапырағы 2 ас қасық.л балық соусы
Сипаттамасы Тофудың 4 порциясы үшін шамамен 1х1 см текшелерге кесіңіз. Беклажандарды төртке бөліңіз, бамбуктан сұйықтықты ағызыңыз. Лимон жапырақтарын 4 бөлікке кесіңіз. Өсімдік майын дөңес түбі бар кәстрөлде (вок) немесе табада қыздырып, оған карри пастасын қуырыңыз. Онда тофу мен баклажанды қосып, қуырыңыз. Кокос сүтін құйып, бамбук құйыңыз, қыздырыңыз. Соңында қант, лимон жапырақтары мен балық тұздығын қосып, тағы үш минут қуырыңыз. Қызмет көрсетер алдында лимон жапырақтарын алып тастаңыз. Кеңес: Күрішпен бірге қызмет етіңіз.