Йогурт қосылған шпинат салаты (палак ка райта)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 450 г жаңа шпинат 2 кесе (475 мл) йогурт 1 шай қасық зире тұқымы, құрғақ табада қуырылған және ұнтақталған 1/2 шай қасық гарам масала 1/4 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш 1 шай қасық тұз.
Сипаттамасы Шпинаттың сабақтарын кесіп, жапырақтарын бірнеше суда шайыңыз. Содан кейін жапырақтарды жұмсақ ету үшін қайнаған суға бір-екі минутқа батырыңыз. Жапырақтарды дуршлагқа тастаңыз, артық суды сығып алыңыз да, ұсақтап тураңыз. Йогуртты үлкен ыдысқа құйыңыз, шпинат пен басқа компоненттерді сол жерге салыңыз. Шанышқымен араластырыңыз. Бұл салатты түскі асқа қосымша тағам ретінде беруге болады. Бұл салатты дайындау үшін шпинаттың барлық сорттарын немесе шпинат сияқты кез келген жасыл көкөністерді қолдануға болады. Жаңа Зеландиялық шпинатты (айтпақшы, бұл нағыз шпинат емес) тіпті жазда және күзде үйде өсіруге болады.