Толтырылған қырыққабат (бандгобхи салаты)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 бас ірі савой қырыққабаты немесе борпылдақ ақ қырыққабат, 4 орташа сәбіз, аршылған және үгітілген, 1/2 бұршақ жасыл ащы бұрыш, тұқымдалған және майдалап туралған, 2 ас қасық. л туралған жаңа кинза немесе аскөк, тұз және жаңадан ұнтақталған қара бұрыш, 1/2 кесе (125 мл) йогурт, 1/2 кесе (125 мл) қою қаймақ, 3 ас қасық. л. жаңа лимон шырыны, 2 ас қасық. л. еріген сары май немесе өсімдік майы, 1 шай қасық. тұқымдар қара қыша.
Сипаттамасы Қырыққабаттан үлкен, сынған жапырақтарды алып тастаңыз және қырыққабат тегіс жерде тегіс тұруы үшін түбін кесіңіз. Қырыққабаттың үштен бір бөлігін үстіңгі жағынан кесіңіз, содан кейін ортасын кесіңіз, оны шеңбер бойымен жиектер бойымен кесіңіз және жиегі үшін 2,5 см қалдырыңыз. Кесілген ортаны дайындалған сәбізге тең мөлшерде үккіштен өткізіңіз. Үгітілген сәбіз мен қырыққабатты, ыстық жасыл бұрышты, жаңа піскен шөптерді, тұзды, қара бұрышты үлкен ыдысқа салып, жақсылап араластырыңыз. Басқа ыдыста йогуртты кілегеймен біріктіріңіз. Үздіксіз араластыра отырып, лимон шырынын ақырын құйып, кремнің консистенциясына жеткенше шайқаңыз. Таңғышты сәбіз және қырыққабат салатының үстіне құйыңыз. Еріген сары май немесе өсімдік майы қосылған кішкене табаны орташа отқа қойыңыз. Түтін шықпай тұрып, қыша дәндерін тастаңыз және олар жарылып, сұр түске айналғанша қуырыңыз. Дәмдеуішті салаттың үстіне құйып, жақсылап араластырыңыз. Салатты қырыққабат ыдысына қасықпен құйып, дереу немесе алдын ала салқындағаннан кейін қызмет етіңіз. Үлкен, мыжылған жапырақтары бар савой қырыққабатының басын салат ыдысына айналдыруға болады. Ол үшін кәдімгі қызыл немесе жасыл қырыққабат та қолайлы. Неше порцияға арналған: 6.Пісіру уақыты 30 мин.