Йогуртпен дәмделген қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кесе (500 мл) кәдімгі йогурт немесе 1 2/3 кесе (410 мл) йогурт пен 1/3 кесе (80 мл) қаймақ қоспасы, 3/4 шай қасық. ас қасық тұз, 1 шымшым ақ немесе қара бұрыш, 3-4 орташа қызанақ (шамамен 450 г) 1 ас қасық. өсімдік қасық немесе жержаңғақ майы 1 шай қасық. қасық қара қыша дәндері 1/3 дана (немесе қалағаныңызша:-) жасыл ащы бұрыш, тұқымдалған және жіңішке туралған 1-2 бұтақ кинза, насыбайгүл немесе аскөк безендіру үшін.
Сипаттамасы Бір литрлік ыдысқа йогуртты (немесе қоспаны...) құйыңыз, тұз бен бұрыш салыңыз. Біртекті консистенцияға жеткенше шанышқымен шайқаңыз. Қызанақты жуыңыз және ағызыңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, содан кейін 1,5 см текшелерге кесіңіз. Араластырмай йогуртқа батырыңыз. Енді тостағанды жауып, тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қоюға немесе салқындатпай пісіруді жалғастыруға болады. Өсімдік майын кішкене табада қыздырыңыз. Ыстық, бірақ әлі бумен пісірілмеген майға қыша дәндері мен жасыл ащы бұрышты тастаңыз. Қыша дәндері жарылып, сұр түске айнала бастағанда, дәмдеуіштерді салатқа құйып, ақырын араластырыңыз. Жасыл бұтақпен безендірілген дереу қызмет етіңіз.