Жалбыз йогуртындағы үгітілген қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 орташа қияр (шамамен 450 г) 1/2 ас қасық. л. тұз 1 1/2 кесе (375 мл) қарапайым йогурт 1/4 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш 2 ас қасық. л. майдалап туралған жаңа жалбыз 1 шай қасық. үгітілген лимон қабығы 2 ас қасық. л. өсімдік майы 1 шай қасық. қара қыша дәндері бұйра туралған қияр дөңгелектері және гарнирге арналған ұнтақталған қызыл болгар бұрышы (паприка
Сипаттамасы Хера райта Осы ең танымал үнді райтасын дайындаудың көптеген жолдары бар. Осы рецепт бойынша дайындалған тағамды қолданып көргеннен кейін, жалбыз мен қиярдың бір-біріне арналғанына көз жеткізесіз. Лимон қабығымен себілген бұл салат барлық басқа тағамдарға қарағанда сергітеді. Әлі қалыптаспаған тұқымдары бар жас, күшті, қытырлақ қиярларды таңдаңыз. Егер сіз піскен алып қиярдан басқа ештеңе таппасаңыз, оларды кесер алдында тұқымдарды алып тастаңыз. Ал бұл раитаны бөлме температурасында немесе салқындатылған пісірілген күрішпен араластыру дәмді салқын күріш тағамын жасайды. 1. Қиярды ірі үккіште аршып, үккіштен өткізіңіз, содан кейін оларды ыдысқа салыңыз. Тұзбен дәмдеңіз, араластырыңыз және бөлме температурасында 20-30 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін електен ағызып, қалған сұйықтықты сығып алыңыз да, қағаз майлықтарды қолданған кезде ағызыңыз. 2. Йогуртты бір литрлік ыдысқа салыңыз, қызыл бұрыш немесе паприка, жалбыз және лимон қабығын қосып, шанышқымен тегіс болғанша шайқаңыз. Содан кейін қиярды қосыңыз. Кішкене табада өсімдік майын орташа отта қыздырыңыз. Майды түтінге шығармай, оған қара қыша дәндерін тастаңыз. Қыша дәндері жарылып, сұр түске айналғанша қуырыңыз. Майды қуырылған тұқымдармен бірге қияр қосылған йогурт қоспасына құйып, араластырыңыз. 3. Тоңазытқышта 1-2 сағатқа қойыңыз. Осы уақыт ішінде салат жалбыз мен дәмдеуіштердің хош иісімен қаныққан болады. Қияр мен паприканың бұралған дөңгелектерімен безендіріңіз. Дайындау уақыты: шамамен 30 мин Салқындату уақыты: 1-2 сағат Сыбаға саны: 6-8