Қарапайым қызанақ соусы (таматар чатни)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 ас қасық. л. еріген сары май, 1 түйір кептірілген ыстық қызыл бұрыш, 1 шай қасық. үнді зире (джира), 1 дл даршын таяқшасы. 2,5 см, 1 2/3 кесе (шамамен 570 г) шамамен туралған піскен қызанақ 3 ас қасық. л. жеміс қанты (немесе кәдімгі) 1/2 шай қасық тұз.
Сипаттамасы Тазартылған майды үлкен табада орташа отта қыздырыңыз. Ыстық, бірақ әлі бумен пісірілмеген майға бұрыш, зире және даршын таяқшасын салып, зире дәндері қызарғанша қуырыңыз. Қызанақтарды абайлап тастаңыз, қант пен тұзды қосып, ылғал буланғанша 10-15 минут бойы қытырлақ қоспаны қуырыңыз. Томат чатниді ыстық, бөлме температурасында немесе салқындатылған түрде ұсыныңыз. Оны тоңазытқышта тығыз жабылған күйде 2-3 күн сақтауға болады. Ескертпе: Егер сіз чатниді көп мөлшерде қайнатып жатсаңыз, оны орташа емес, орташа төмен температурада пісіріңіз. Томат шырынының көп мөлшеріне байланысты пісіру уақыты айтарлықтай артады. Бұл тұздықты кез келген күріш немесе көкөніс тағамдарына ұсыныңыз. Пісіру уақыты 25 мин.