3 ас қасық еріген сары май
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 түйір ыстық қызыл бұрыш, себілген 1/2 ас қасық үнді зире тұқымы (джера) 1/2 ас қасық кориандр тұқымы 1 үлкен піскен ананас (шамамен 1,5 кг), қабығы аршылған және өзегі аршылған және 20 x 6 x 6 мм кесектерге кесілген (шырынды сақтаңыз) 1/2 шай қасық. ерітіндіде аздап ұсақталған кардамон тұқымы 1/2 шай қасық. ұнтақталған даршын мен қалампыр қоспасы 2/3 кесе (100 г) қоңыр немесе жеміс қанттары 1/3 кесе (50 г) мейіз
Сипаттамасы 1. Тазартылған майды 2 литрлік, түбі ауыр, тефлонмен қапталған кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Ыстық, бірақ әлі бумен пісірілмеген майға қызыл ащы бұрыш, зире және кориандр дәндерін салып, бірнеше тонна қызарғанша қуырыңыз. Ананас пен оның шырынын, кардамон тұқымын, даршын мен қалампыр қоспасын ақырын араластырыңыз. Жемістер жұмсақ болғанша және шырын піскенше, жиі араластыра отырып, орташа және орташа төмен температурада пісіріңіз. Жемістер күйіп қалмас үшін соңына дейін үнемі араластырыңыз. 2. Қант пен мейізді қосып, отты аздап азайтып, қайнатпа жылтыр және қалың болғанша жиі араластыра отырып пісіріңіз. Дереу қызмет етіңіз немесе тоңазытқышқа салыңыз және 4 күнге дейін жабық күйде сақтаңыз. Қызмет көрсетер алдында бөлме температурасына дейін жеткізіңіз.