Алма дәмдеуіштері (себ ки чутни)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 6 орташа алма, 4 ас қасық. л еріген сары май, 2 шай қасық. үгітілген имбирь (мүмкіндігінше 0,5-1 шай қасықтан аз), ұзындығы 5 см 2 даршын таяқшасы, 1 шай қасық. анис тұқымы, 50 г мейіз (міндетті емес), 2-3 түйір кептірілген ыстық бұрыш, ұсақталған (мүмкіндігінше аз), 5 қалампыр, 1 шай қасық. куркума, 1 шымшым асафоэтида (міндетті емес), 4 ас қасық. л су, 4 ас қасық. л қант.
Сипаттамасы Алмаларды жуыңыз, қабығын аршыңыз және өзегін алыңыз. Алмаларды кішкене кесектерге кесіңіз. Тазартылған майды кастрюльге қыздырыңыз. Түтін шыққан кезде зімбірді, даршын таяқшаларын, анис тұқымын, бұрыш пен қалампырды сол жерге тастаңыз. Қуырыңыз, араластырыңыз, анис тұқымы қарайғанша (шамамен 30 секунд). Куркума мен асафоэтиданы, сосын туралған алманы қосыңыз. Алма қызарғанша 5-6 минут араластырыңыз. Суды қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және алма толығымен жұмсақ болғанша жиі араластыра отырып, шамамен 15 минут пісіріңіз. Оларды кастрюльге езіңіз. Қант қосып, отты қосып, дәмдеуіштер қоюланғанша үнемі араластырыңыз. Даршын таяқшалары мен қалампырды алып тастаңыз. Күрішпен бірге жақсы қызмет етіңіз. Жақсы алма чатниін алманың кез келген түрінен жасауға болады. Тек қатты және піскен алмаларды таңдаңыз. Бұл тағамға өте ірі және қопсытқыштар жарамайды. Бұл рецептті басқа жемістерден: шабдалы, қара өрік, өрік, манго, гуава, қарлыған және қарақаттан жасалған чатни жасау үшін де қолдануға болады. Қаласаңыз, асафоэтиданы араластырып, бұрыш мөлшерін азайтуға болады. Дайындау уақыты 30 мин.